0

Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство

0

Община Плевен

0

Министерство на образованието и науката

Работно посещение в Осло

20150829_163523В периода 26.08.2015 – 30.08.2015 г. екипа по организация и управление на проекта посети гр. Осло с цел работно посещение на три детски градини на територията на гр. Осло, Норвегия и провеждане на Семинар 1 в партньорство с Българо-Норвежкото Дружество в Осло.

В програмата бяха включени две общински градини и една частна.

Екипът се запозна с тамошната образователна система и основните принципи за работа с деца, които са ориентирани изцяло към децата и са базата, която осигурява играта, ученето и другите интерактивни дейности, за да се насърчава тяхното физическо, социално, морално, емоционално и познавателно развитие, както и благополучието им в безопасна, стимулираща и грижовна среда.

Посещение на детска градина Åstun barnehage

Посещение на детска градина Nordre Ås barnehage

Посещение на детска градина Om Norlandia Vardefjellet barnehage

Последния ден се проведе Семинар 1, където беше представен нашия проект пред норвежката общественост и бяха презентирани резултатите от него. Гости на събитието бяха г-жа Румяна Митрева – посланик на България в Норвегия и Кирил Димитров – пълномощен министър на България в Норвегия.

Събитието беше посетено от повече от 40 участника и пожъна голям успех.
По време на събитията по обмен на добри практики и на Семинар 1 присъстваха представители на ПО – Министерство на образованието и науката, които дадоха отлична оценка на проведените събития.

Вижте снимки от Семинар 1

Предстои провеждането на Семинар 2, на който ще дойдат представителите на добрите практики от Норвегия в България.

Comments are closed.